Friday, July 29, 2011

ganu kite!~

happy holiday peeps!:)
yeah a great starting of holidays,joined my mom n her friends a trip to terengganu for 3days..
went a trip with mom is a precious moment,of course! why?? bcoz i juz miss her after 6 months been in jakarta!and yet,mama treats everythings: food,blouse,this and that!paling best,dapat baju sutera yg diidamkan..
can u juz imagine,my mom boleh habiskan almost rm4000 only for shopping in juz one day!mama selalu ckp,mama tak suka shopping,tapi if mama jumpa sumthing yg bagus and berkualiti,mama akan bli dgn byknye...yess juz same like me!jrg shopping tapi kalo skali shopping jumpa yang berkenan smpai 4-5 ambik!hahaha...paling mahal mama blikan abah songket,dri harga rm 2500 mama tawar smpai dpt rm 900!yes my mom just  good in bargain!!saye sgt adore dgn cara mama bargain!kenapa aku tak menurun pon sifat tuh??aku kalo org letak harga rm 2500 aku tawar rm 2000 je...syazu2!nampaknya aku masih perlukan mama utk bab2 tawar menawar ni!:)..neway juz enjoy a few pictures that have been taken:)



inilah rombongan cik miah ke terengganu,ade lagi ni tak cukup:D


tempat lepak makan tepi pantai,mendamaikan:)




 makan ape??yes 1st tyme cube satar terengganu!

 ayin yg bajet cun...:P
 me n mama:)




 mama and her friends



mama berlakon bakar satar:P

 sarapan nasi dagang n keropok lekor,terbaik!



 at noor alfa:tgk songket demonstration:)




 shopping2!:D





tempat buat tembaga:D



 tempat buat sutera:p

 masjid kristal!beautiful:)






 cantikkknyeeeee sutera smua harga atas rm 200...mahal!





naik kereta kuda di tepi pantai batu buruk:)





17 comments:

eyna lollipop said...

waahh,, welkom to trgnu..
my hometown.! :)

teme said...

wahhh!!! my hometownn!! :D

btw, kakak sy study d jakarta jugak :)

syazuwani-fw said...

eyna;:
teme:study mana??uni ape??:)

Zul Fattah said...

haha..tempt2 ni..aku selalu pergi r..

syazuwani-fw said...

zul fattah:slalu pegi sbb duduk sane???normal la kalo duk sane pegi...:)

cemomoi said...

bersua muka tidak, tapi tetap setia; beramah-tamah tidak, tapi tetap mesra; bersenda ikut suka jee, tak tau plak ada yang terasa; mengomen macam le hebat, tak prasan rakan rasa kena sebat; duhai sahabat duhai pelawat, kususun ruas jari yang karat, mohon ampun ke hadrat, agar kita semua beroleh rahmat, Allah limpahi dengan berkat

Jue said...

best pulak tgk pic-pic kt blog u ni.i anak jati tganu pn belum pernah g tmpt2 buat tembaga n songket tu.hikhikhik..malu jer i kt u... :)

I am...izuan said...

yes terrengganu is one of the best state in malaysia...i suka sata die...hahaha..even i'm not come from terengganu...but i pernah juga ambil trip macam u...

I am...izuan said...

wow, i love ur posts..sumpah best2 gila post you...ur blog inspired me...i baru je follow..i really hope that u can follow back my freshie blog :)....i'll always visit ur blog for my inspiration

fafa punya said...

pulau wan man kalau x pegi mmg rugi kan!!!! best kalau pegi rombongan!

Jony Helmat said...

Wow!very very beautiful blog and your trip and its photos very interesting . Hi, I am a travel adviser for flights to delhi. click on the links to flights to delhi, cheap flights to delhi, delhi flights now more about the information you can visit here: http://www.flightstodelhi.me.uk/.

Thanks.

dunia tarabas said...

blogger tolong promote www.clickchat2u.com. laman social terbaru. So ini aku nak uar uar kan kat korang semua ada satu laman social terbaru www.clickchat2u.com. Laman social ni menggabungkan laman social + pengiklanan. Kiranya ala ala facebook+mudah.com la. Aku tgk laman social ni boleh pergi jauh sebab selain bersocial user boleh iklan tak kisah la jual kete ke, kasut ke, umah sewa ker, jual tanah ke , jual note book ke apa apa sahaja. dan aku tgk kat fb sekarang ni pun ramai yang tag tag dan tag gambar iklan niaga. tapi kat fb kawan kawan yang kita tag je boleh tgk. kalau kat clickchat2u ni semua boleh user boleh tgk. kalau ada 10 juta user maka 10 juta la dapat tgk. clickchat ni iklan yang free. yang free ni selama 30 hari. kalau berbayar tu ada la berbagai pakej semurah rm 7 satu iklan. memang murah aku tgk. so apalagi aku harap korang semua signup cepat-sepat dan memeriahkan clickchat2u.com ni. Alooooohaaaa

mdsaf_kyo said...

salam ziarah, jom kita kongsikan :Sampaikan dariku walau satu ayat

Vivian said...

For everyday tasks to complex projects and programs, Microsoft Project 2010 combines powerful planning capabilities with advanced collaboration tools to help your agency set realistic expectations - and manage time, personnel, and resources to stay on time and budget.Project 2010 download gives individual users an intuitive, easy way to lay out tasks and timelines

Microsoft Office said...

Microsoft Office 2010 provides office software essentials to homes so that users can get tasks done more quickly and easily. Office 2010 is the complete, powerful and easy-to-use productivity and contact management suite.

Habiburrahim said...

salam ukhwah..
entri bru sy, Mahallah Cinta ep.3 jemputla ziarah,,

http://musaffirilmu.blogspot.com/2012/05/mahallah-cinta-ep-3.html

pencinta alam said...

Terengganu..last p masa from 3