Saturday, March 7, 2009

impian~~

impian suatu yang indah..tapi dapat capai atau tak impian tu kita pon tak tau..
we dont know wether our dreams will come true..whatever thing it is...we can only dreaming...
certain of our dreams can comes true if we try to achieve it...but certain is not.....semuanya ketentuan Allah..aku pon ada impian..sama ada dapat capai atau tak..aku pon tak tau lagi..
huhuhuhu~~

1)i reallly wanna be a dentist...selalu beranga nk jadi dentist perempuan yg sangat berkarisma,dedikasi,cantik,skillfull...tapi...mcm susah je..yg cantik tu sah2 dah out..yg lain tu smua bergantung pada kemampuan..really hope n berdoa pada Allah dat my dreams yg ni akan jadi kenyataan...

2)nak further study amik specialist..tapi aku blom tau nk amik specialist bidang ape..wuuu~~teroknye aku ni..huhuhu=(..sebab aku blom tau lagi ape kekuatan n kemampuan yg ada dlm diri aku dlm bidag dentistry ni...kalo bule nk further study kat negara yg best...
macam kat ireland ke,aussie ke...teringin sangat....amin~

3)after dah abis blaja,aku nk keje..nk kumpul dwet...nk beli rumah,nk beli kete..kalo bleh aku teringin sangat nk kereta yg sporty...perghh...mcm anggun gile gi keje nek kete sporty..kuar dgn pakai high heels,shades..pergh....ni angan2 je la...hehehhe~~tapi kalo jadi betul..alangkah gumbiranya hatiku..hehehhe~~tapi skunk ni pkai heels pon failed..adeii~~hehehe~~

4)then paling pnting of course la wanna get married....hehehe=)....wedding kalo bley nk yg mcm gempak r...mcm artis wat tu..wat kat garden..pastu nk pkai gaun..kalo bleh tu nk tukar baju 10 pasang....pastu org bawak nek kete mahal..jaguar ke..hehehehe=)ape salahnye nk berangan kan..tapi yg ni asenye tak jadi kenyataan kot...takpela...angan2 tu kan indah...

5)after get married mstila aku nk gi honeymoon...honeymoon aku nk gi negara yg 4 musim...
tak kisah la memana..yg pnting tmpt tu romantik..kalo my husband kaya..aku nk sangat gi private island...huhuhu...jez me n him..hehehe..so sweet...tapi ni pon mcm impossible jgk..hehehe~~aku nk spend time ngn my husband sbb nk ikotkan time balaja cm skunk..nk jumpa pon susah..nk gi dating jrg skali...huhuhu=(...so i hope nk spend time nk wat semua yg tak pnh kitorg wat time couple ni....

6)aisey..lupe nk gtau ciri2 lelaki idaman aku..aku suke guys yg skali pndang aku dah ase die handsome...hehehe...then ske yg mcm nakal2 jgk..tapi dalam nakal2 die tu..msti pgg pada agama...tau nk bimbing aku..at least he learns...kan???sbb aku ni pon bukanla alim mane pon..hehehe=)..then aku nk die gentleman,romantik n sweet...tau nk happykan n responsible....plg pnting..tau nk pujuk..hehehe~~sbb saaaayeeee suke marah n merajuk..ngee~sabar je la sape dpt saaaye ni..
hehhee~~

7)sangat teringin nk gi tour ngn kwn2....tmbh2 g ngan kwn yg gile2 mcm liyana amran,momoks,mas...
teringin sngt..kwn yg sekepala...gi tour ke mana jek...wpn tak dpt time study ni...bila2..aku harap sesangat....mcm bawak bag pack yg besar tok travel tu..gi daki gunung ke...wahhh sronok2....


actually byk lagi impian aku ni..tapi tak larat nk tulis....ni je yg smpat share ngn u guys...
hope my dreams comes true..amin~~to all my friends..hope ur dreams comes true jgk~~

5 comments:

Shahrul Hafizi said...

1)selalu beranga nk jadi dentist perempuan yg sangat berkarisma,dedikasi,cantik,skillfull...tapi...mcm susah je..yg cantik tu sah2 dah out..

>cantik je apa..humble la plak ye~

2)nak further study amik specialist..kalo bule nk further study kat negara yg best...
macam kat ireland ke,aussie ke...teringin sangat....amin~

>i have the same dream..go abroad~

3)tapi skunk ni pkai heels pon failed..adeii~~hehehe~~

>pkai highheels?..perghhh..cun3~

4)wedding kalo bley nk yg mcm gempak r...mcm artis wat tu..wat kat garden..pastu nk pkai gaun..kalo bleh tu nk tukar baju 10 pasang....pastu org bawak nek kete mahal..jaguar ke..hehehehe=)

>dr kamu waste money merealisasikn impian wedding tu..baik kamu sedekah duit2 yg brlambak kpd mereka yg memerlukan..sesungguhnya ALLAH akn menghitung setiap harta (where is it goes?) dn tentunya amalan2 kita~

5)aku nk spend time ngn my husband sbb nk ikotkan time balaja cm skunk..nk jumpa pon susah..nk gi dating jrg skali...huhuhu=(...so i hope nk spend time nk wat semua yg tak pnh kitorg wat time couple ni....

>byk2 brsbr..ad hikmahnya ldr ni..
sekurang2nya kamu xwt maksiat (brkhalwat)..kalau dekat..ad possibility kn~

6)aisey..lupe nk gtau ciri2 lelaki idaman aku...dulu aku ske guys yg cm warak2 ni..bagi aku nnti die leh jadi ketua kuarge n teach me..bimbing aku..tapi lepas tu aku ase my dream guy is not dat kind of person...aku suke guys yg skali pndang aku dah ase die handsome...hehehe...then ske yg mcm nakal2 jgk..tapi dalam nakal2 die tu..msti pgg pada agama...tau nk bimbing aku..at least he learn...kan???sbb aku ni pon bukanla alim mane pon..hehehe=)..then aku nk die gentleman,romantik n sweet...tau nk happykan n responsible....plg pnting..tau nk pujuk..hehehe~~sbb saaaayeeee suke marah n merajuk..ngee~sabar je la sape dpt saaaye ni..
hehhee~~

>xtau ap yg merubah pemikiran kamu,
kalau lah sy, sy mencari bakal isteri yg solehah..
moga2 ALLAH makbulkn doa sy..amin~

7)sangat teringin nk gi tour ngn kwn2....tmbh2 g ngan kwn yg gile2 mcm liyana amran,momoks,mas...
teringin sngt..kwn yg sekepala...gi tour ke mana jek...wpn tak dpt time study ni...bila2..aku harap sesangat....mcm bawak bag pack yg besar tok travel tu..gi daki gunung ke...wahhh sronok2....

>lorrr..bkn ke kt universiti ni la
masanya kamu melakukn xtvt2 sedemikian..alhamdulillah..
sepjg sy mengaji di ukm, mcm2 prkara sy dah blaja~

bukulali:apajua impian kamu..jgn la ia akn menyebabkn kamu jauh dr NYA..renung2kn nya~

syazuwani-fw said...

alaaa fizi smuanye hanya impian..
taktau jadi ke tak..impian tu kan indah..
tak salah mengimpikan..kan??
ape yg pnting...utamakan yg mane lebih utama..=)

Shahrul Hafizi said...

emmm
pnah dgr pepatah?

"impian boleh jadi kenyataan"

impian tu sama spt doa
kita mengimpikn sesuatu
impian itu adalah doa

jadi brdoalah bnda2 yg baik~

yananana said...

saya kaco boleyh? :P hehe. syazu,awak sudah cantik taw. sila sedar itu! hehe. jom further paediatric ngan aku jom. hehe. cewahhhh,berangan sahaja saya ini :)

syazuwani-fw said...

fizi:okay..

yana:okay yana..aku akn tanam minat dlm bidang itu...ehehhehe~~