Thursday, December 30, 2010

auummmmm aummmm!


haaaaa demam bola da tamat dgn kemenangan ke atas malaysia!Malaysia mng dgn agregat 4-2 mengalahkan Indonesia..Nampaknya tahun ini Harimau Malaya telah membaham Garuda!Semangat aku agak melonjak utk piala AFF Suzuki ni sbb rakyat Indonesia mengeluarkan kata2 yg tidak enak didengar dan berita2 palsu yang dikeluarkan oleh media mereka...tapi alhamdulillah,Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui,maka kemengan berpihak kepada pihak yang benar tapi apepun kedua-dua team telah pon bermain dgn hebat dan menunjukkan kemampuan masing2..Beberapa fenomena tlh berlaku spnjg perlawanan akhir ini yaitu antaranya:

1)Aku semakin aktif di twitter sbb geram tgk twitter anak-anak indonesia yang kate MalaysiaCheatLaser n kata negara malaysia mmg negara curang n so on!tapi tergelak jugak baca twitter diorg yg macam tak berasas dan tak masuk akal.aku ta reti la nk wat mende yg leh tepet perbincangan kat twitter tu..cmne eh nk wat as bukti bgi korg tgk??heeee:D

2)semangat patriotik aku meningkat dgn mendadaknye!aku geram org ngate negara Malaysia,Isu laser tak patot timbul sbb diorg pon same 2 kali 5 tapi ckp je lebey cm tin kosong!kosong tapi bunyi je lebey!
tapi ade gak la media mereka yang bagus bukak mata diorg ni antaranya:http://olahraga.kompasiana.com/bola/2010/12/27/3-0-akhir-sebuah-kesurupan-massal/

3)aku ase terancam duduk kat indonesia ni,tuan umah aku pon cm tanak bertegur ngn aku n housemate,maybe smngt masih membara,...jalan je org jerit malaysia malaysia....pnt da pakai tdg gaya indon tapi still org leh cam kitorg malaysia...naik taxi pon diam seribu bahasa takot kna bantai.

4)mula bertekak ngn classmates kat BBM n twitter!sebelum ni tak pnh bertekak pon..ahaha pastu minta maaf balik dah...well biasela smngt negara makin berkobar2 la...kan kan?whatever i still love MALAYSIA.smapai aku sound dak klas aku bile ngate malaysia loser n kit pnakot n bla bla bla....



5)fenomena plg besar adalah aku n semua org gilakan Khairul fahmi Che Mat,penjaga gol terheybat abad ni,msti pasni arsenal ke,man utd ke nak amik die jadi penjaga gol diorg(hahahhaha melampau gile)...tapi seyesly die main dgn bagus wpn baru umo 21 tahun!

6)fenomena aku stalker blog si awek si Fahmi ni http://jejariruncing.blogspot.com/ yang skang dah glamour gile awek die ni...ni aku rasa nak cari pakwe pemain bola ni...hahaha..jeles ngan awek die kayh!heehehe

7)trending topic kat twitter is all about Fahmi!!even Indonesian pon stuju kate die heybat okay!aku proud lah jadi warga Malaysia..

8)semangat aku smpai la ni tak hilang lagi,siap balik ni ase nk bli jersi Malaysia..sng nnti ape2 perlawanan Malaysia kat sini aku pi pkai baju Malaysia...heeee semangat gile!

ok smlm pi tgk bola kat kedutaan sbb nk rase bahang kemeriahan n mmg meriah sbb ade ramai dari penyokong selangor dtg gak..nak pi Gelora Bung Karno tapi takut sbb takot kna bantai!keselamatan diutamakan...plus ty ekawan indonesia kerin diorg kate ta nmpk pon penyokong mesia...wuuuu seddey!apepon u guys mmg best lah Harimau Malaya!go go Harimau Malaya:)

Thursday, December 16, 2010

E-nite catch up~~

Cerita sudah basi,tapi saya tetap nak upload gambar masa malam E-nite on 3 disember hari tu sempena kedatangan Tan Sri Muhyiddin Yassin.These are few pictures,sorry tade gambar byk:)..
Event ini dianjurkan oleh Kelab Umno Jakarta sempena kedatangan Timbalan Perdana Menteri ke sini..
Tahniah buat Kelab Umno Jakarta dan juga semua volunteers n comittee:P

ini jela muka-muka gadis yang aktif berpersatuan:)

ini pula gambar dgn Presiden Umno Malang(merangkap bf kpd Laili Roslan Khairi)

Penari opening NIrmala setelah bertukar baju:P

yeah its me lol!~

ini misz n hani,dulu main netball sepasukan time bandung games!bertemu kembali!:)




 Tadaaaaa suprise.Ini kami menari untuk opening..gile menggelabah berlatih 4 hari je but u guys did well..well done!!



haaaaa ni mase dah last2 kitorg kna menari poco-poco dgn semua datin2 dan puan sri yg ada..gile bukan??!tapi kami happy!can u guys find which one is me??:P




Sunday, November 21, 2010

cool huh?:)



huh cool ryte??boleh la buat mcm ni pasni:P

Monday, November 8, 2010

cinta hati saya:)



haaaa cuba teka ini gambar siapa ye??hehehe..
inilah abah dan mama kesayangan saya di zaman muda2 dulu...
ouh sungguh bahagia mereka,,
inginku bahagia seperti mereka..
saling melengkapi dan saling menyayangi..
sama padan bagai pinang dibelah 2...
mampukah aku juga hidup bahagia seperti mereka?
percintaan dan perkahwinan zaman sekarang tidak seperti dulu lagi..
sekarang kawen hantran beribu,tapi rumah tangga porak peranda..
zaman dulu kawen dengan semampu dan seadanya,
tapi tahan hingga akhir hayat...di manakah silap dan salahnya?
sehingga membuatku takut utk berfikir tentang itu..
moga mama dan abah bahagia dan sihat hendaknya..
kami anak2 mendoakan kalian setiap masa..

LOVE U MAMA AND ABAH!~~
*mode rindukan mama and abah...~

Sunday, October 31, 2010

teheee:)

WE HAVE OUR OWN STYLE,SO JUST DO IT IN OUR OWN STYLE.
WE DONT NEED TO FOLLOW OTHERS,
NO MATTER WHAT,WE HAVE OUR OWN IDENTITY,
JUST THE WAY YOU ARE,PERFECT!~

Monday, October 25, 2010

kisah tunang lagi~~

hari2 dgr org bertunang saya rasa excited dan suke tgk gmbr org tunang sbb suke tgk baju si gadis yg pasti cntik2 belaka...ahhhhh tadi baru je baca tntg kisah pertunangan zakuan adha dan ayu raudhah..bagai pinang dibelah dua..kenapa zakuan yg handsome kna pilih ayu raudhah yg cntik dan ayu??pilih la saya ke...walau saye tak secantik ayu raudhah,tapi saye ada hati yg baik..hahahaha:)saye tak puas hati..kenapa bukan saya yang dpt zakuan atau kembarnya...huaaaa...:D



ini gambar mereka,sorg handsome sorg cantik:) padan!




haaaa ini pula gambar saya dan BAKAL TUNANG saya,wahaha(perasan saja)..bajet2 kot la boleh lawan zakuan adha n ayu raudhah kan..tapi nmpak cm saya kalah tanpa bertanding je..mereka sgt padan dan secocok....bohoooo knapa org handsome kna cari yg cntik..pilih yg mcm saya tak boleh ke??takpe,saye tggu shahir af8 dtg merisik saya...:)




sekian merepek meraban dari saya..sudah gileee sbb exam jez around da corner..
mood suke tgk org tunang dan kahwin..
ouh adakah aku sudah dewasa??yawwww:P




Wednesday, October 20, 2010

happy birthday my sweetheart:)

happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to faiz,
happy birthday to youuuuuu~~

my dear,today is ur special day,that is ur birthday,so its a perfect time to say that u r very special in every way,wish u happy birthday n love u always..may god bless u


on ur special day,saye berlatih hanya selama 10 minit uk bagi awak video ni,
walaupun saya tak pernah ada bakat dalam muzik atau ape saja bidang seni,
tapi on ur special day ni saye buatkan khas utk awak diz video...
walaupon kelihatan kelakar dan muke yang serius,
walaupun saya tak pernah main piano,gitar atau drum...
tapi saya buat utk awak...
harap awak suke dear:)


ini video hari pertama percubaan saye,tak dgr saya main apapon sbb klas sgt bising,saya buat muka tak malu main dalam kelas walaupon ramai org,tapi takpe,semuanya utk awak:)

video


ini video kedua percubaan saya,muke yg serabut dan tahape2 itu sila abaikan...wuuu,kenapa saya main dgn sgt laju??sbb saye gementar nak wat yg terbaik utk awak:)


video


Thursday, September 30, 2010

kisah tauladan:P

 rasanya sangat lama dah tidak mengupdate blog,
sesungguhnya mmg malas yg amat sngt,padahal tade bz mana pon..
hehe..haaaa nak cerita sedikit kisah tauladan la..
banyak pengalaman yang aku dapat sejak aku belajar kat indonesia ni..
tapi pengalaman yang aku dapat baru2 ni sangatla mengguris hati gua sebagai muslim dan insan bernama wanita...huhuhu..
     disebabkan kekangan wang akhir2 ini,kitorg mengambil alternatif utk pergi tengok kawan2 kitorg join bowling tournament dengan menaiki bas..yess bas die kat sini utk ke destinasi yg dituju tu macam naik kuda la sket,kalo org mngndung ase cm dh leh gugur kot sbb hentakan bas mmg masyuk gilee...then nevermind la,mcm biasa kami akan dihiburkan oleh pengamen(org yg menyanyi ke,jual2 brg ke,wat aksi silap mata ke or what-so-ever utk dptkan duit daripada penumpang)...so leh nmpak la mmg ade yg berbakat dalam menyanyi n main alat muzik tapi sbb mungkin kemiskinan yg melanda diorg terpaksa cari duit melalui cara ini...
Nak dijadikan cerita,terpulangla pada kita nak bgi duit ke tanak after setiap persembahan diorg tu, dah ade 2 pengamen naik sebelumnya,kitorg pon kasik la dwet tapi since pengamen ketiga naik,seyes kami dah tade dwet kecik,tggal dwet nk byr tambng bas je,pengamen ni die buat aksi pgg pisau cukur die toreh2 tgn n muke die tapi tak luka,diorg ckp meminta  ini lebih bagus dari merampok(merompak)..aku menolak lah dgn baik ckp trima kasih n tunjuk tgn tanda tade dwet nk kasik,begitu jugak ngn kawan2 yg lain..
     


beginilah keadaan apabila di dalam bas,pengamen akan naik dan mcm2 la diorg buat



alangkah sedihnya hati ini bila pengamen tu ckp kat kitorg bila kitorg tak kasik dwet "subhanallah,pkai kerudung doank" maksudnya seubhanallah ,pkai je tudung tapi tak bagi sedekah .lebey kurg cmtu la die nak sampaikan...aku kecewa yang aat sngt mendengar ayat tu..perlukah kate smpai mcm tu??atau mmg salah kami?kami sudah senyum pada mereka,bukankan senyum juga satu sedekah??subhanallah,aku dah tak faham dgn konsep bersedekah skrg adakah ia sudah menjadi suatu paksaan...bukan salah sesiapa cuma renungkanlah bersama dan fikir2kanlah


Thursday, September 9, 2010

minal aidil walfaizin~

Add caption


SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN

Di hari baik dan bulan baik ini saya memohon maaf atas salah dan silap selama ini
Bagi yang perjalanan ke kampung,hati2 di jalan raya:)



Saturday, July 17, 2010

tamat sudah tahun 2~~


wah pejam celik pejam celik dah habis tahun 2 pon...
baru tahun 2 pon dah bising kan??
padahal member2 lain mostly dah grad pon..
hoho,tapi tetap rasa seronok habis tahun 2 sbb rupa2nya kami semua kuat dan tabah
mengharungi semua dugaan blaja kat sini..tahun 2 ni agak stress sbb dah byk masuk lab dan
semua nye perlukan skill..dari skill ukir gigi,tampal gigi,buat gigi palsu,
dari dapat lecturer yang cerewet setiap kali nak check ape kitorg buat stiap kali tu la kna reject..
tapi Alhamdulillah semuanya dapat siap dan selesai dgn baik dan tepat pada waktunya:)
yeap,apepon masih perlu teruskan perjuangan..kami semua masih ada 3-4 thn lagi perlu dihabiskan di sini..
dan doakan result yang terbaik buat semua..selamat bercuti:)

Wednesday, July 14, 2010

kisah dorongan:P

cerita ni dah lama sebenarnya tapi baru teringat balik..
berlaku masa kami semua sibuk2 nak pindah kontrakan(rumah)
so kitorang mintak tolong jiran kitorang la cakap kat pak yahya(bukan nama sebenar),
nak mintak tolong carikan lori for us utk angkut2 barang..so kitorang pon pegi la jumpa pak yahya ni and macam ni la lebey kurang conversation kitorang:

kami :pak yahya,bisa ga(boleh tak) kami mau minta tolong cariin(carikan) lori buat kami ngangkut barang untuk pindah

pak yahya:ouh bisa,tapi meningan(lebih bagus) mobil(kereta)aja..

momok:ga bisa pak,soalnya barang kami bnyak pak,lemari,ranjang,meja semuanya ada banyak.

pak yahya:ya meningan(lebih bagus) mobil aja lebih bagus qo(ye)

kami:errrr,ga muat pak,kami maunya lori pak...ga mau mobil,kayaknya(sepertinya) ga muat tuh pak kalo pake(guna) mobil..

pak yahya: yaudah(ok la) pakai mobil aku aja ini lebih gedek(besar),pasti muat 
(smbil menunjukkan ke arah van dia)

momok:pak mksud kami maunya truk(lori) kan lebih gede(besar) ituuu

pak yahya:ooooo iya truk.ya bisa(boleh)..ku pikir lori pasti ga muat..

kami: lori itu kan truk pak?

pak yahya:ga(tak),lori itu dorongan,itu makanya aku pikir pasti ga muat

kami:ketawa berdekah2..

kesimpulannya nak tau kenapa kami gelak??sbb kami ni dok pulun ckap nk lori die pi bygkan dorongan mstilah tak muatt kot..rupanya dorongan kat sini dipanggil lori n lori itu adalah truk..nak tau rupa dorongan macam mna??meh nk tunjuk meh...msti korg gelak gila2 sbb ade salah paham sbb bahasa indonesia n malaysia itu mcm sama tapi maksud berbeza..hehehe..~~~:P




ya inilah dorngan yaitu tempat org guna nk buat2 jualan kat sini tu..aiyoyo cmne nk buat angkut almari tuh??angkut saya sendiri pon dah tak bape nk muat:P

Tuesday, July 13, 2010

exam silalah cepat habis~~




2  lagi paper exam then saya merdeka..


tinggal paper konservasi and prostho..

exam cptla habis,saya nak merdeka dah..

hati saya dah ada kat malaysia..tapi sebelom hati di malaysia,

hati saya ade kat shopping mall or mana2 tmpt membeli belah..

perancangan time cuti dah semakin padat..:)

serious tade mood dah untuk last paper ni but still hav to do my best!!

just remember one thing quality is better than quantity.

so just do our best ok buddies:)



lambaian malaysia:)













Lambaian malaysia..apa yang paling nampak??haha of course dia punya makanan..malaysia adalah "syurga makanan" dan sebab itu saya suke sngt malaysia...kalau foreigner datang malaysia,mmg saya akan bawak diorg makan je sbb suruh rasa makanan malaysia yg superb..so makanan dalam gmbr di ata tu semua saya nak tibai masa balik cuti nanti..emandangkan dekat indonesia mana ada semua makanan di  atas..sungguh kempunan setelah 3 bulan tak merasa nikmat makanan seperti roti canai,kuih muih dan nasi lemak sebagai breakfast,nasi beriani dan laksa..:)..HELLO MALAYSIA!!:)

Monday, July 12, 2010

anggun...miss u my baby~~:)


balik nak jumpa budak comel ni..
rindu dia sangat..
hunny bunny anggun,kite jumpe nnti okay?
nk gigit n plok cium awak...
nk picit2 pipi bambam awak tu..
miss u budak kecil..
muahssss~~

Sunday, July 11, 2010

lets join it:)








yes im gonna join this program on my next holiday...im so excited to join it!!come and lets join it friends..u will never regret it:)
the tentative program is really good and beneficials..
we as a future doctors and dentists should join this kind of activity because from here, we can get a lot of benefits such as we will gain more knowledges and the most important thing is we can get a new experience.some of the benefits that we can get from here are:

1)we can learn and improve communication skills with people 
2)meeting other students will wider our connections
3)get an extra experiences 


Excellent students are not only based on how hard are they study,how much time they spend at library,what are the highest pointer they can get but how they manage to mantain their achievements and yet they have a good social life..


Saturday, July 10, 2010

thanks mr.boyfriend~~


"Before I met you I never knew what it was like to look at someone and smile for no reason."

Thats what i can say to you mr.boyfriend..for almost six years we have been in love and for almost six years we have gone through the obstacles and i hope this relationship can be everlasting.I never ever tot that our relationship can be as far like this...Long distance relationship is like really sinonym with us. I can never tell you how happy I have felt after meeting you six years ago. I do hope I can make your life as fruitful to live as I feel with you.I love you beside me all the time and I look forward to meeting you very soon.Wait for me for the next holiday:)
You are my loving companion and a dear friend to whom I can talk anything.And now im start counting da days to meet you:)

waiting to see u:)






Friday, July 9, 2010

ilusi optik:)

Adakah anda semua masih ingat tentang apakah itu ilusi optik??rasanya saya last belajar pasal ilusi optik ni kalo tak silap masa saya darjah 6 tak pun masa form 3...saya pon dah tak ingat sgt...tapi baru2 ni saya saja la google balik tentang ilusi optik dan saya rasa mcm tertarik sangat macam mana our brain n our eyes boleh mentafsirkan mende tu mcm tu dan kenapa kita nampak mcm tu..saya agak musykil dan terus google kenapa ilusi optik ni boleh terjadi..Saya dapat membuat kesimpulan dari apa yang saya baca yaitu Ilusi optik adalah ilusi yang terjadi sebab kesalahan penangkapan mata manusia.

Selain itu,kesan gambar yang terjadi setelah melihat cahaya yang sangat terang atau melihat pola gambar tertentu dalam waktu lama mempengaruhi mata kita dan otak kita akibat mendapat ransangan secara berlebihan. Ilusi optik juga terjadi sebab anggapan fikiran kita terhadap sesuatu di luar pemikiran kita.Ilusi optik ni boleh dijadikan satu game yang menarik dan seolah2 menguji minda saya berfikir kenapa boleh terjadi begitu.Kalau dulu saya rasa macam ilusi optik ni satu magic dan bila dah dewasa sikit saya rasa itu hanyalah trick grafik sahaja.

Tapi sejauh mana kebenarannya tentag ilusi optik ni adakah ia mmg benar2 kesalahan dari otak dan mata kita yang tersalah tafsir atau kemungkinan lain.Apepun saya rasa ilusi optik ni sesuatu yang menarik dan saya sangat2 nak tahu macam mana proses ilusi optik ni boleh terjadi dan bagaimana manusia lain menciptakan satu ilusi optik seperti yang dah sedia ada kat google.Adakah itu satu trick manusia juga??Ada beberapa gambar yang saya rasa menarik tentang ilusi optik ni:)




NAMPAK TAK BENDA NI MACAM BERGERAK??


APA ANDA NAMPAK PADA GAMBAR INI?MUKA ORANG ATAU PERKATAAN LIAR?

BENDA INI PON MACAM BERGERAK:)


ANDA NAMPAK MUSICIAN ATAU MUKA PEREMPUAN?


ANDA NAMPAK ADA 2 ATAU 3 WAJAH DALAM GAMBAR INI?






Saturday, July 3, 2010

peduli palestine~

Syukur alhamdulillah dibukakan hati oleh Allah s.w.t utk aku dan kawan2 ku untuk pergi meluangkan masa mendengar ceramah Peduli Palestine,line life for gaza...suatu pengalaman yang cukup indah yang aku dapat apabila dapat berkongsi pengalaman bersama salah seorang sukarelawan flotila yang terselamat semasa misi kemanusiaan ke gaza baru2 ini.Syukur alhamdulillah,Dr Syed Haleem bin Syed Hassan Al-Haddad dapat datang ke jakarta untuk sama2 membuka mata kami untuk melihat betapa kita sebagai umat islam patut mengambil peduli tentang apa yang sedang berlaku kepada saudara kita di sana...Tanah palestine telah diwakafkan kepada kita semua umat islam untuk sama2 kita jaga dan pelihara tetapi bumi palestine itu telah menjadi tanah jajahan Israel yang kejam dan durjana..selama 4 tahun setengah bumi palestine dikepung,sebarang bantuan,sebarang makanan,ubat-ubatan tidak dibenarkan dibawa masuk ke palestine.Lihat betapa kejamnya israel yang membiarkan penduduk palestine menderita dan menyeksa mereka secara perlahan2,tanah dan air diracuni dan sehinggakan tiada sebarang kerja pembaikan ataupun pembinaan semula pembangunan yang dibenarkan..

menurut pengalaman Dr.Syed Haleem,misi kemanusiaan Gaza ini telah mendapat sokongan dunia dengan disertai 52 buah negara termasuklah Turki,Greece,Sweeden,Australia,Indonesia,Malaysia dan negara2 lain tak kira bangsa dan agama apa sekalipun,mereka bersama2 di dalam kapal Mavi Marmara dengan satu niat yang sama untuk memberi bantuan kepada rakyat palestine.Menurut Dr Syed Haleem lagi,di dalam kapal tersebut terdapat berbagai macam jenis manusia dari yang solat penuh kepada yang tidak tahu solat,dari yang merokok ,bertatu semuanya ada..dari agama Islam,Kristian ,etis semuanya ada..Tapi mereka bersatu demi satu misi kemanusiaan membei bantuan kepada penduduk palestine yang dibantai teruk oleh si kejam Israel..Semasa kapal mereka sudah mulai smpai ke perairan antarabangsa,sejauh 72 batu nautica dari tebing gaza,mereka diserang oleh Israel yang datang dengan kapal,bot laju dan helikopter..Mereka ditembak secara rawak dan ramai yang mengalami kecedaraan kecil dan ada juga yang syahid...

Tentera Israel menyatakan bahawa mereka ini semua adalah terrorist,tapi apakah mereka ini semua terrorist sedangkan mereka pergi tanpa membawa senjata apa sekalipun..Alhamdulillah Allah memberi kekuatan kepada mereka untuk terus berjuang ,di daam misi kemanusiaan ini,mereka dilarang sama sekali menggunakan senjata walaupun mereka diserang,cara mereka adalah hanya menolak dan membuang senjata lawan ke laut jika terpaksa...Malah mereka hanya mempertahankan diri dengan menggunakan kerusi sedangakan tentera israel datang dgn perlbagai alat senjata yang moden..Apakah Israel terlalu penakut sehingga terpaksa membunuh mereka yang datang hanya untuk memberi bantuan makanan dan ubatan?Itulah kekejaman Israel yang sanga pandai memutar belit...Syukur Alhamdulillah,kuasa Allah itu lebih besar dari segalanya,bebrapa video sempat dirakamkan dan gambr sempat diambil yang boleh dijadikan bahan bukti untuk mndakwa Israel kerana menurut Dr Syed Haleem,Turki sebagai salah satu kuasa besar dgn persetujuan ramai mendesak barang rampasan yang diambil oleh Israel diserahkan kepada penduduk Israel kerana jika tidak mereka akan membawa bukti2 yang ada untuk mendakwa Israel ke muka pengadilan dan kini Israel berada dalam tekanan.

Syukur Alhamdulillah,Subhanallah saya dapat merasa bagaimana pengalaman Dr Syed Haleem yang tidak gentar walaupun maut hampir di depan mata,berdepan manusia paling kejam dan terkutuk tapi itulah suatu nikmat dari Allah yang tidak dapat dirasakan oleh semua orang.Hanya orang2 yg terpilih yang dapat merasakan dan mengalaminya...betapa bertuahnya Dr syed Haleem dan rakan2 nya yg lain..Melihat teman2nya yang syahid di medan pertempuran membuatkan mereka tidak gentar untuk terus berjuang,Orang yang syahid bukanlah orang yang mati tetapi hidup dan istimewa di sisi Allah.Menurut Dr syed lagi,temannya yang sempat mengucup jenazah pahlawan yang syahid itu tercium bau harum pada mereka.Subhanallah...

Maka kita sebagai umat Islam khususnya haruslah membuka mata mengambil peduli tentang isu ini.Sedangkan orang bukan Islam tahu bagaimana untuk membantu,apakah kita hany aperlu berdiam diri tidak ambil peduli??maukah kita tidak diakui oleh Rasulullah sebagai umatnya sebab sikap kita yang tidak pedulikan saudara kita??Tidak sempurna
iman seseorang itu, sehinggalah dia mengasihi saudaranya, seperti mana
dia mengasihi dirinya sendiri.Walaupun kita tidak berpeluang untuk pergi berperang tapi sekurang-kurangnya kita berdoa buat mereka dan cubalah meboikot barangan Israel..Moga allah memberi kekuatan buat rakyat Palestine dan membuka hati kita..Amin~