Monday, July 11, 2011

sayu,renungkanlah:)



terjumpa video ni dekat fb,ada member yg post..sayu sungguh dengar penjelasan pakcik ni mengenai bersih 2.0..renungkanlah apa yang dikatakan pakcik ini...kata-kata paling menyentap telinga aku "tanya diri ko apa bakti ko pada negara,jgn tanya apa bakti negara pda ko"...

people nowadays dah tidak bersyukur dgn apa adanya...tak pernah nak fikir kerajaan dah bgi kesenangan pada kita,tapi masih nak memperburuk keadaan,,untuk apa dikatakan sbg hak kalo anda sendiri belom daftar mengundi!kalo dah daftar mengundi,haaaa pergilah pilih mana yg terbaik buat negara...kekalkanlah apa adanya,jgn sampai pisang berbuah dua kali..sudah termaktub dalam sejarah,melaka jatuh ke tgn penjajah dek kerana pergolakan dalaman,perang saudara..itu pon masih belum sedar dan ambik ikhtibar sdgkan bab 1 sejarah dulu dah belajar kenapa kita perlu belajar sejarah??supaya dapat ambik IKHTIBAR dari apa yang berlaku!

buat apa nak huru harakan negara,anda pastikah dengan tampuk pemerintahan baru nanti semuanya akan setelus dan sejernih yg dimahukan??dunia tak penah sempurna..manusia tak pernah sempurna ..cuba kekalkan apa adanya,majukan terus negara biar dipandang gah di mata dunia..jgn smpai sudah terhantuk baru terngadah...renungkan dan selamat beramal~!

5 comments:

Sumandak Kinabalu said...

hi, apsal tak dpt tgk pon video tuh? awk bg link tuh kat sy bley tak? nk tgk sgt2 laaa.. thanks!

syazuwani-fw said...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uqRwnhyCl24
oryte~:)

pujangga_says_somethinghere said...

Hy... i like this blog me, Follow me on my blog... :p

see u there...

sadiq said...

lebih kagum mendengar ayat die...
aq tak boleh nampak kiblat Allah tu dengan duit..
biar aq miskin tapi ilmu aq kaya..
tp still die hanya simpan ilmu sensorang je..
tak nak kongsi ke.. nak tau jgak.. :-)

Microsoft Office said...

Microsoft Office 2010 provides office software essentials to homes so that users can get tasks done more quickly and easily. Office 2010 is the complete, powerful and easy-to-use productivity and contact management suite.