Thursday, December 15, 2011

bandung games 2011

Akhirnya tamat sudah debaran bandung games 2011 yang diadakan pada 9,10 dan 11 desember lalu.Terjawab sudah kemenangan keseluruhan berpihak kepada kontijen bandung diikuti kontijen jogjakarta dan kontijen jakarta menduduki tangga ke 3 secara keseluruhan dengan 2 pingat emas,1 perak dan 1 gangsa..Not bad ryte?Apepon Bandung Games 2011 sangat best disertai oleh kontijen dari seluruh Indonesia seperti Jakarta,Bandung,Jogjakarta,Medan,Bali,Padang,Malang,Jambi,Surabaya,Indramayu dan beberapa kontijen lain lagi.Acara ini adalah acara tahunan di mana dianjurkan untk mahasiswa Malaysia dan Indonesia yang belajar di Indonesia bergabung tenaga,berganding bahu berentap dalam 9 acara yang dpertandingkan untuk merebut gelaran juara.Tahun ini,aku seperti tahun lepas jugak,mewakili kontijen Jakarta dalam bola jaring dan sekali lagi,kami mendapat pingat gangsa seperti tahun lepas.Nampak gayanya tahun depan kena usaha lebih lagilah untuk tahun depan bagi dapat pingat perak atau emas pulak.

Apepon acara Bandung Games ini sangat menarik dan bermanfaat terutama utk org yg jrg2 bersukan seperti aku,dapat gak pluang bersukan..hehe:)...enjoy la beberapa gambar yang diambil sepanjang temasya tersebut.By the way tahniah kepada kontijen Jakarta yang menang pingat emas dalam Battle of The Band dan Futsal Perempuan.Lagi satu pencapaian membanggakan adalah lagu ciptaan band Jakarta dipilh sebagai lagu tema untuk Bandung GAmes.Tahniah dan syabas untuk semua!


BAND JAKARTA,U GUYS RAWKKK!!

BOWLING, SILVER MEDALFOR JAKARTA

FUTSAL, GOLD MEDAL FOR JAKARTA


ME,JAKARTA CONTINGENT:)
  
JAKARTA CONTINGENT

NETBALL,BRONZE MEDAL FOR JAKARTA

 TEAMMATES!


JAKARTA NETBALL TEAM!


ITS ME,GOAL KEEEPER TAK BERTAULIAH:P

LISTENING TO THE COACH:)

NETBALLERS AGAIN!:)



LAST YEAR PICTURE,WE WON BRONZE MEDAL!


Ini adalah music video team Jakarta yang telah berjaya dinobatkan sebagai pemenang dalam pertandingan lagu tema bandung games dan sekaligus berjaya menjadi lagu rasmi bandung games,good job guys!proud of u...Enjoy it guys:)

13 comments:

HAYU beautiful handicraft said...

info yang bagus... :-)
btw... selamat ya... :-)
terus pertahankan sebagai juara... :-)
silakan kunjungi blog kami... :-)
http://hayubeautifulhandicraft.blogspot.com

(HAYU beautiful handicraft)

syazuwani-fw said...

thanx:)

Penyelamat Dunia said...

best la korang...

Kita sebagai jiran tetangga digalakkan untuk saling ziarah menziarahi.. huhu..
Jom masuk blog saya. Ada post terbaru bertajuk Realiti Betul Perempuan dan Duit

Anonymous said...

supra shoes
authenti prada shoes
2012 beats by dr dre
beats by dr dre headphones
beats by dr dre 2012
authentic beats by dr dre
authentic dr dre beats
beats by dr dre headphones
dr dre beats studio
dr dre beats 2012
2012 dr dre beats
authentic pradabags
prada handbags outlet
prada bags
Prada handbags
Prada handbags
nike dunks high
nike dunks
red nike dunks high

mIsZ dEiyA said...

wow!! best!!!

Vivian said...

For everyday tasks to complex projects and programs, Microsoft Project 2010 combines powerful planning capabilities with advanced collaboration tools to help your agency set realistic expectations - and manage time, personnel, and resources to stay on time and budget.Project 2010 download gives individual users an intuitive, easy way to lay out tasks and timelines

Microsoft Office said...

Microsoft Office 2010 provides office software essentials to homes so that users can get tasks done more quickly and easily. Office 2010 is the complete, powerful and easy-to-use productivity and contact management suite.

Pondok Usang said...

waahh.. tringin nak tengok ibu-ibu main bola jaring.. hehe..

Arpanet.MS said...

i am glad to see this website thanks for sharing
PLEASE VISIT MINE HERE

ArpanetSoft.Com - Website for Blog, Forum, Poll and Free Submit Url
Blogs | ArpanetSoft.Com
Forums | ArpanetSoft.Com
Polls | ArpanetSoft.Com
Add View Links | ArpanetSoft.Com

http://www.arpanetsoft.com
Thanks,

cuek beek said...

wahh keren kk !!
jgn lupa kunjugannya yh PTIK UNM

shodakoh said...


Kepedulian Kepada Sesama

Sudah Banyak Kita Melihat
Tapi Semua Terasa Sirna
Sudah Banyak Kita Mengerti
Tapi Sedikit Yang Kita Pahami

Kemilau Harta Melimpah Ruah
Justru Hati Kian Gelisah
Hanya Orang Suka Bersedekah
Hidup Jadi Makin Barokah

Harta Hanyalah Titipan
Pada Saatnya Pasti Dikembalikan
Mengapa Tidak Dikeluarkan
Agar Hidup Terselamatkan


<<=0=>>

Bank DKI
No Rek : 50323030085
a/n : Setiawan Budiarto

dgp said...

waaah selamat yah :) oh iya btw itu di kampus UPI bkn yah?

Anonymous said...

Excellent site you've got here.. It's hard to find high-quality writing like yours these days.
I truly appreciate people like you! Take care!!

Here is my web page :: renovating homes