Tuesday, January 5, 2010

♥chenta♥~~

Cinta ini kadang-kadang tak ada logika
Bersih smua hasrat dalam hati
Ku hanya ingin dapat memilik
Dirimu hanya untuk sesaat

lalalalala~~:D

haaaaa..ape kaitan petikan lirik lagu tak ada logika by agnes monica ni??
seee btol kate die,cinta ini kdg2 mmg takde logika pon sebenarnya...hakhak..do u agree with me??
hehehe..yes im sure dat ada yg agree n ada juga yg takkan agree dgn statement ni..
msti ade yg ckp...kalo bercinta,bercinta habis2an..fight for our love gitu..yeap2...pndapat tuh juga benar dan takde salahnya:)semuanye bergantung pada kita mcm mana kita cope dgn cinta tuh ryte..tapi kat sini aku nk menggambarkan mengapa aku kata cinta tuh kdg2 takde logika..1st of all,korg cube tgk kalo tgh bercinta,kita kdg2 lalai utk ingt parents kita..bagi kita,bf n gf kita tu lah segalanya buat kita..tak percaya???ni cntoh2nya:

1)cube tgk laptop atau deksyop org yang tgh bercinta ni..gambar sapa diorg letak as wallpaper ????gambr diri sendiri??mungkin..gmbr bf/gf mungkin..dan hanya beberapa org jek yg letak gmbr parents diorg...

2)cuba jugak tgk wallpaper henfon,gmbr sape skali lagi diletakkan sbg wallpaper??

3)kalo pegi mana2,nk bli pape...slalu ingt nk bli kat bf/gf....sngt jrg nk tgk blikan utk parents..

4)cuba tgk bape byk kite col parents kita instead of our bf/gf??kalo col parents pon ckp la 5minit..tu pon dah rasa 5jam...kan??

5)selalu msg good morning,good nyte kat pasangan..tye khabar..tapi berapa byk kita msg ckp love u mom n dad,miss u mom n dad,ape khabar hari ni mama n abah..berapa byk dlm sebulan kita buat mcm tu??

6)kat status fesbuk,ym,frenster,myspace asyik tulis rindu bf/gf kita...berapa byk tulis kita rindukan parents n family kita???boleh kira dgn jari kot...kan??

7)cube tgk balik gmbr2 smua..bape keping jek gmbr parents yg kita ada cmpare dgn gmbr bf/gf sendiri??

tgk,bila cinta mulai berputik..anak2 byk dh sedikit sebanyak lalai nk ingt pada parents..sdgkan parents tuh lebih tau dan lebih faham kita...tanpa diorg siapalah kita..at least tunjuklah appreciation dkt our parents....mende nih bukan nk kata kat sapa2...sekadar mengingatkan utk diri sendiri dan takde kena mengena dgn sesiapapun sbb aku kdg2 sedih sbb aku juga kdg2 lalai utk appreciate kedua org tua aku...apepon ni utk peringatan kita semua...jez duduk n renungkanlah sejenak....betapa besar pengorbanan dan cinta parents kita dibandingkn dgn bf/gf kita sendiri....ok till then..seee yaaaaa!!:)

2 comments:

eKiN said...

yup2!agree with you syaju~~

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu