Wednesday, September 2, 2009

lesung batu punye cerita~~

VS




bile nak tulis this post aku ase nk gelak terkekek-kekek..kelakar bile diingatkan balik..
arini after abis clas..aku gi carrefour untuk beli brg memasak la...tirah pesan suh beli lesung batu..tapi tak jumpe lak lesung batu kat carrefour..so dah beli2 all da stuff da we need..aku pon gerak ke booth air asia bcoz nk beli tiket balik mesia nnti...dapat promo nyr tiket so cm berbaloi la..hehehe~~so aku n mas pon gerak la balik umah ngan taxi..dalam taxi aku ase taxi goyang2..rosak ke taxi yg aku nek ni..aku pon da pening2..pastu da driver axi gtau ada earthquake..huhuhu...ramai la org kuar dok luar...sampai jek kat umah member2 bisim2 cakap ada earthquake..diorg pon ase goyang2 n pening2..hurmmm...yepp it was ryte..mmg ade earthquake la..7.3 SR..huhu..alhamdulillah tak jadi pape..semuanye ok..and then aku suh la mas gi pinjam lesung batu jap kat our neighbour la sbb nk sngt wat sambal belacan..so aku pon dgn penoh kepercayaan kat member aku ni suh die pi pinjam..neighbour aku kate die tade lesung..hoho..mcm tak pecaya die meniaga tapi takde lesung..die kate kwn die ada..die nk pi pinjam jap...so diorg pon bawak la lesung..korg tau die bawak lesung ape??die bawak lesung yg tumbuk padi u beb...siap angkat 2 org lagi..punyela berat..member aku yg nmpak terkekek2 gelakkan si mastura tuh..hahhaha..kelakar sungguh...adeiiii~~~ingat nk wat kenduri ape..hehehhehe..nk tumbuk bwg pon tak nmpak bwg tu dah kalo pakai lesung tuh..moral of da story is...komunikasi sangat penting...hahaha~~

3 comments:

Nur Hazlin said...

hahaha , lawak gle . hehe :D

-maRs- said...

hahahaha.. weh! hari ni baru blajar psikom kay?? hahahahah..

giGGLe said...

nasib mcik 2 x bagi lesung pipit......